Att göra i stockholm idag gratis

by laika

Gratis aktiviteter att göra i Stockholm idag

Stockholm är inte bara Sveriges huvudstad, utan också ett smörgåsbord av kulturella och historiska sevärdheter, fantastiska parker, trendiga butiker och otroliga restauranger. Men vem sa att du behöver bryta banken för att ha kul? Här är några tips på gratisaktiviteter du kan göra i Stockholm idag.

Vandra genom Gamla stan

Den äldsta delen av Stockholm, Gamla stan, är känt för sina slingrande, kobblestensbelagda gator, sitt medeltida torg och pittoreska färgade byggnader. Det är den perfekta platsen att strosa omkring, ta bilder och kanske till och med upptäcka en gratis konsert eller gatufestival.

Besök Kungliga Biblioteket

Som Sveriges nationalbibliotek erbjuder Kungliga biblioteket gratis tillgång till över sju miljoner böcker och dokument. Utöver dess imponerande samling, är byggnaden själv en arkitektonisk pärla.

Gå på promenad genom Hagaparken

En annan underbar gratis aktivitet i Stockholm är en promenad genom Hagaparken. Parken är hem till ett antal royalten relaterade platser, inklusive Haga slott.

Ta en rundtur av Stadshuset

Med sin distinkta arkitektur och läge vid vattnet, är Stockholms Stadshus en av stadens mest ikoniska sevärdheter. Medan turer inomhus kostar en avgift, är det helt gratis att gå runt utsidan och beundra utsikten över staden.

Activitet Plats Kostnad
Vandring genom Gamla stan Gamla stan, Stockholm Gratis
Besök Kungliga Biblioteket Kungliga biblioteket, Humlegården Gratis
Promenad i Hagaparken Hagaparken, Solna Gratis
Rundtur av Stadshuset Stadshuset, Stockholm Gratis (utvändigt)

Oavsett om du är en lokal inbyggare eller en besökare i staden, finns det alltid något att göra i Stockholm idag som inte kostar ett öre. Och listan ovan är bara toppen av isberget. Vi hoppas att den inspirerar dig att upptäcka mer av vad denna fantastiska stad har att erbjuda.

You may also like