Prins Daniel – Victorias drömprins

by laika
PRINCE

Säg den lilla flicka som inte drömmer om att bli en riktig prinsessa. Om man inte är född in i en kunglig familj så är enda chansen att hitta en prins att gifta sig med. Kanske är det inte lika vanligt att småpojkar fantiserar om att bli prins, men för lille Daniel Westling från Örebro skulle detta visa sig bli verklighet.

Prins Daniel i korthet:

Född15 september 1973
FamiljKronprinsessan Victoria, barnen prinsessan Estelle och prins Oscar
TitelHans Kunglig höghet Daniel, Prins av Sverige och hertig av Västergötland, riddare av Serafimerorden
BorHaga slott

Daniel – innan han blev prins

Daniel Westling föddes i Örebro i en medelklassfamilj den 15 september 1973, samma dag som hans blivande svärfar Karl XVI Gustaf blev kung av Sverige.

Utbildning

  • På gymnasiet gick Prins Daniel 2-årig social linje i Sandviken, där han fick ett ganska medelmåttigt slutbetyg (3,07).
  • Efter studentexamen genomförde han militärtjänst. Därefter arbetade han en kort tid med barn med särskilda behov.
  • Prins Daniels senare utbildning bestod av studier på fritidsledarlinje och därefter en utbildning till personlig tränare. 

Karriär

Westling kom att äga flera gym i Stockholm, men dessa gav han upp när han gifte sig med Victoria. Han tycker om golf, fotboll, ishockey, basket och musik.

Prins Daniel och Victoria

Det var genom jobbet som personlig tränare som Daniel kom att träffa kronprinsessan Victoria. Hon hade nämligen rekommenderats av sin syster, prinsessan Madeleine, att anlita honom. Parets relation blev offentlig sommaren 2002. År 2007 skedde något så ovanligt och modernt som att en blivande regent av Sverige blev sambo med sin pojkvän. Förlovningen dem emellan tillkännagavs den 24 februari 2009. Drygt ett år senare, den 19 juni 2010, hölls det pampiga bröllopet i Storkyrkan i Stockholm. Pojken av folket hade äntligen fått sin prinsessa.

Några av Prins Daniels åtaganden

Prins Daniel är hedersordförande i Hjärt-Lungfondens styrelse och har gett namn till Prins Daniels stipendium för lovande unga forskare. Han har grundat Prins Daniels lopp, som arrangeras varje år för att uppmuntra fler unga att träna och intressera sig för idrott. Arrangemanget äger rum i samarbete med Riksidrottsförbundet.

Prince Daniels Fellowship och dess entreprenörsprogram lanserades i januari 2013. Genom detta besöker Prins Daniel med företagsledare och entreprenörer olika gymnasieskolor, universitet och högskolor runt om i Sverige för att inspirera unga att engagera sig i entreprenörskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Stoppa pressarna – skvaller om Prins Daniel

Vanliga människor är alltid fascinerade av kungligheter. Det råder inget undantag för den svenska kungafamiljen i allmänhet eller relationen mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel i synnerhet.

På Flashback finns det till och med, sedan år 2005, en fast tråd som fått namnet “Den stora skvallertråden om H.K.H. Prins Daniel”. Då detta skrivs är den uppe i hela 333 sidor. Här finns en hel del att hämta för den sensationslystne – storleken på prinsen manliga attribut, påstådd otrohet, tiden då han var sjuk och fick genomgå en njurtransplantation, och mycket, mycket annat. Tillämpande av ett stort mått av källkritik rekommenderas den som börjar läsa på dessa sidor.

Detsamma gäller med all säkerhet det som rapporteras på det som enlig egen utsago är “Sveriges största kändistidning online”, alltså stoppapressarna.se. Här påstods det i början av 2022 att paret prins Daniel och Victoria befann sig en djup kris i äktenskapet. Det talades om skilsmässa.
Upprinnelsen ska ha varit en “incident” som ägt rum i december 2021. Någon mer information om denna incident har inte offentliggjorts, men det har spekulerats i att prins Daniel skulle ha varit otrogen. Som en följd av skvallret har dock kronprinsessan och prins Daniel gått ut med en dementi om att det skulle förekomma svek i deras äktenskap eller att en skilsmässa skulle vara förestående.

You may also like