Utökat b-körkort pris

by laika

Vad innebär ett utökat B-körkort?

För att kunna köra vissa fordon krävs ett utökat B-körkort, även kallat B96-körkort. Detta tillåter dig att köra ett fordon där bilen och släpet tillsammans väger mer än 3 500 kg men högst 4 250 kg. Men vad kostar det att ta detta körkort och vad behöver du tänka på? Vi ger dig svaren nedan.

Vem behöver ett utökat B-körkort?

Om du planerar att köra en tjänstebil eller husvagn som väger mer än vad som tillåts med ett vanligt B-körkort men mindre än vad som krävs för ett BE-körkort, så behöver du ett utökat B-körkort.

Hur mycket kostar det att ta ett utökat B-körkort?

Kostnaden för att ta ett utökat B-körkort kan variera beroende på flera faktorer, såsom var du bor och vilken trafikskola du väljer. Men generellt sett kan du förvänta dig att totalpriset ligger runt 5000-7000 SEK.

Trafikskolor Basutbildning Total Kostnad
Vasa Trafikskola Inklusive 6000 SEK
Kungälvs Trafikskola Inklusive 6500 SEK
Stockholms Stads Trafikskola Inklusive 7000 SEK
Uppsalas Trafikskola Inklusive 5500 SEK

Hur tar jag ett utökat B-körkort?

Processen för att ta ett utökat B-körkort består av flera steg. Du behöver genomgå en grundläggande utbildning, praktiska övningar samt släpvagnsövningar. Dessa steg kan variera något beroende på vilken trafikskola du väljer.

Hoppas den här informationen har gett dig en klarare bild av vad det innebär att ta ett utökat B-körkort och vad du kan förvänta dig när det gäller pris. Lycka till med ditt körkort!

You may also like