Svamp i örat hund huskur

by laika

Om Svamp i Örat på din Hund

Svamp i örat på hunden är ofta förekommande, men för vissa hundägare kan problemet verka mycket skrämmande och oklart. Men oroa dig inte, det finns flera hemkurer som du kan använda för att hjälpa din bästa vän!

Symptom på Svamp i Örat

Innan vi dyker in i behandlingarna, låt oss först identifiera de vanligaste symptomen på svampinfektioner i örat hos hundar. De inkluderar:

  • Obehag eller klåda i örat
  • En brun eller gul urladdning
  • En stark lukt från örat
  • Rött, uppsvälld örat
  • Hunden skakar huvudet ofta

Om din hund visar något av dessa tecken, kan det vara dags att börja tänka på huskurer för att lindra deras obehag.

Naturliga Huskurer för att Behandla Svamp i Örat

Här är några av de populäraste naturliga huskurerna som kan ge lindring till din hunds svamp i örat.

Huskur Ingredienser Så här gör du
Äppelcidervinäger och vatten Äppelcidervinäger, vatten Blanda lika delar av äppelcidervinäger och vatten. Använd en pipecleaner eller en bomullspinne för att rengöra örat försiktigt.
Kokosolja Kokosolja Värme några skedar av kokosolja till den blir flytande. Applicera försiktigt i hundens öra med en pipett.
Yoghurt Obesötad yoghurt Applicera obesötad yoghurt direkt på det infekterade området för att hjälpa till att lugna huden.
Örtte Grönt eller kamomill te Låt en tepåse svalna helt innan du placerar den i ditt hunds öra. Låt den vara i några minuter innan du tar bort den.

Kom ihåg att dessa huskurer inte ska ersätta veterinärvård. Om din hunds svamp i örat är ihållande eller verkar allvarlig, är det bästa alternativet alltid att konsultera en veterinär för professionell vård och råd.

You may also like