Gimo Herrgård – historiens vingslag ett stenkast från Uppsala

by laika
GIMO

Gimo Herrgård är en kurs- och konferensanläggning i Östhammars kommun en bit utanför Stockholm/Uppsala. Det är en plats med lång historia, och denna anrika herrgård är flitigt använd till både bröllop och firande av midsommar. Gästerna lockas särskilt av Gimo Herrgårds spa.

Vad?Kurs- och konferensanläggning, med tillhörande spa.
Var?Bruksgatan 14, Gimo.
När?Gimo Herrgård byggdes i mitten av 1700-talet.
Vem?Den skotsk-svenske köpmannen Robert Finlay lät uppföra Gimo Herrgård. Idag ägs den av familjen Schneider.

Bröllop och konferens på Gimo Herrgård

Den som någon gång har planerat ett bröllop i trakten kring Uppsala/Stockholm har med största sannolikhet haft Gimo Herrgård uppe som förslag på plats för festligheterna. Den vackra naturen som omger herrgården borgar verkligen för vackra bröllopsbilder och en härlig långhelg för alla inbjudna gäster.

Lika välkommen brukar en helg på Gimo Herrgård vara för de anställda som är lyckliga nog att arbeta på ett företag med lite vind i seglen. Då kan det hända att det läggs en slant ur företagskassan på att njuta av kombinerat jobb och relax på Gimo Herrgårds konferensavdelning. 

Aktiviteter i krokarna runt Gimo Herrgård

Den gäst som vill utöka sina vyer lite, kan med fördel njuta av någon av de aktiviteter som trakterna kring Gimo Herrgård erbjuder. Som till exempel detta:

  • Vandra Upplandsleden
  • Spela frisbeegolf
  • Gå Gimo Herrgårds egen höghöjdsbana
  • Spela padel
  • Passa på att besöka Öregrund
  • Åka skidor – Gimo Ski Center

Du som blivit inbokad på konferens eller långhelg på Gimo Herrgård utan minsta intresse för herrgårdslivet behöver alltså inte misströsta. Det finns ingen anledning att göra saker man inte tycker om. Om du hellre vill vandra Upplandsleden än att ligga i den underbara spa-avdelningen Sjöstugan på Gimo Herrgård, ska du naturligtvis göra det! Dina vänner klarar sig säkert själva några timmar. 

Däremot är det inte att rekommendera några utsvävningar om du är där tillsammans med din nyvunna make/maka på bröllopshelg. Då rekommenderar relationsexperter att du väntar med ensamvandringen på Upplandsleden till ett annat tillfälle.

Är det dyrt att bo på Gimo Herrgård?

Vad som är dyrt och inte är såklart en definitionsfråga. Det beror såklart på hur mycket pengar man har på fickan. Gimo Herrgård är inte det billigaste alternativet när det kommer till liknande anläggningar, men inte heller det dyraste. Med hjälp av en och annan rabattkod eller annat erbjudande kan priset dessutom pressas en del, och hamna inom ramarna för en medelstor budget.

Den som inte känner sig redo att betala vad det kostar för att bo på Gimo Herrgård (eller abonnera hela stället för bröllop/konferens) behöver dock inte känna sig utesluten. Gimos lunch är jämförelsevis mycket prisvärd, och restaurangens lunchmeny går inte av för hackor. Men vem vet – när ni kommer dit för lunch kanske det visar sig att det finns rum lediga på kort varsel. Då kan man alltid försöka pruta på plats!

Fira jul och nyår på Gimo Herrgård


Den som vill fly tjocka släkten över jul kanske däremot är beredd att betala vad som helst för att lyckas komma undan till en lite halvhemlig getaway som Gimo Herrgård. Då kan det komma som glädjande nyheter att anläggningar som Gimo ofta erbjuder särskilda julpaket med lite extra lyx och flärd inbakat i priset. De natursköna omgivningarna borgar för mycket hög julstämning, särskilt om vädret levererar den önskade julesnön. 

Om julhelgerna råkar vara fullbokade kan det också vara värt att ta en titt på nyår. Det går inte att lova att det inte skjuts några raketer alls runt Gimo Herrgård, men sannolikt blir det färre än till exempel inne i Stockholms city. Ett bra resmål för hundägare i nyårstider, alltså. 

You may also like