Hur varmt är det i vattnet?

by laika

Är du sugen på att ta ett dopp i havet eller i en sjö och frågar dig hur varmt är det i vattnet idag?  Vattentemperaturen varierar kraftigt beroende på klimatet och miljön. Likaså kan lokala vattendrag skilja sig åt kraftigt.

Varmt sommarväder värmer snabbt upp såväl sjöar och hav men de kyls även ned snabbt vid lågtryck. På sommaren är ytvattnet i havet generellt sett mellan 15-20 grader varmt men i och med ökande utomhustemperaturer är detta en siffra som troligtvis kommer att stiga med åren.

Hur varmt är det i vattnet i Göteborg?

Hur varmt är det i vattnet i Göteborg och hur varmt är vattnet i Helsingborg? Som tidigare nämnt är det svårt att ge ett generellt värde då vattentemperaturen skiftar så pass mycket. Om frågan istället omformuleras till vid vilken kust vattnet är varmast, blir den enklare att besvara.

I de flesta fall är vattnet något varmare längs Helsingborgs kust då klimatet där helt enkelt är något varmare än i Göteborg. Men självklart finns det dagar och perioder då vattnet är varmare i Göteborg, till följd av väderförändringar.

Hur varmt är det i vattnet i Kroatien?

Planerar du sol- och badsemester och undrar vad vattentemperaturen ligger på? Kanske du redan bokat en resa till Grekland eller Kroatien och har badkläderna packade. Så hur varmt är det i vattnet i Kroatien eller Grekland? Genomsnittstemperaturen i vattnet i Kroatien under sommarmånaderna ligger på ca 24 grader. I Grekland ligger genomsnittet under sommaren på ca 25 grader i vattnet.

You may also like