Microblading försvann efter en vecka

by laika

Microblading försvann efter en vecka: Vad hände?

Du har gjort din research, valde ett bra klinik och tog beslutet att få microblading. Du var nöjd med resultaten – i början. Men efter bara en vecka är dina perfekt skisserade bryn inte lika märkbara. Problemet med microblading som försvann efter en vecka är inte ovanligt. Det finns flera faktorer som kan bidra till denna situation. Här förklarar vi vad som kan hända.

Faktorer som orsakar microbladingens blekning

Det finns flera orsaker till varför microblading kan blekna snabbare än förväntat. Hudtyp, ålder, eftervård och livsstil komma alla i spel. Oavsett anledningen, det är viktigt att komma ihåg att microblading är en semi-permanent behandling och någon form av färgförlust över tiden är förväntad. Men om du märker att din microblading har försvunnit inom en vecka, kan det vara relaterat till följande faktorer:

  • Hudtyp: De som har fetare hudtyper kan uppleva snabbare färgförlust. Detta beror på att olja produceras av huden kan bidra till att bryta ner pigmentet snabbare.
  • Eftervård: Hur du tar hand om dina ögonbryn direkt efter behandlingen kan ha stor inverkan på hur länge resultatet varar. Att röra vid, gnugga eller peta på området kan orsaka att pigmentet förloras snabbare.
  • Livsstil: Att leva en mer aktiv livsstil kan också snabba på blekningsprocessen. Träning, simning, överdriven svettning och exponering för starkt solskinn kan alla bidra till att pigmentet bleknar snabbare.

Förstå blekningsprocessen

Det är också viktigt att förstå att en viss grad av ”blekning” är en del av helingsprocessen. Direkt efter behandlingen kommer färgen att vara mycket mörkare än den slutgiltiga färgen. När huden börjar att läka kommer en del av pigmentet att stötas upp till ytan och flagna bort. Detta kan ge intryck av att färgen försvinner, men det är verkligen bara en del av processen.

Källa till problemet Potentiella lösningar Tips
Fet hud Välj ett pigment som är mer hållbart för fetare hudtyper, och försök att minska olje- och fuktproduktion i området. Besök en professionell för att diskutera de bästa alternativen för din hudtyp.
Dålig eftervård Följ aftercare-instruktioner noga, undvik att röra behåndlingsområdet och se till att huden hålls ren. En återbesök för en touch-up session kan vara nödvändig om oönskad färgförlust har inträffat.
Aktiv livsstil Undvik svettiga träningspass och simning de första veckorna efter behandlingen. Använd en bra solkräm för att skydda området från starkt solljus. Planera din microblading-session runt din livsstil för att säkerställa att du kan ge dina ögonbryn den eftervård de behöver.

Åtgärder och lösningar

Om din microblading har försvunnit tidigare än förväntat, är det bästa att gö

You may also like