Hur mycket kalorier är det i en pizza

by laika

Hur mycket kalorier är det i en pizza?

När du njuter av en smakfull pizza, har du någonsin undrat hur mycket kalorier du faktiskt konsumerar? Om svaret är ja, då är denna artikel definitivt för dig. För att ge dig en detaljerad inblick i detta, ska vi dela en tabell som visar kaloriinnehållet i olika typer av pizzor.

Pizza Typ Portionsstorlek Kalorier
Margherita 1 bit (100g) 271 kcal
Pepperoni 1 bit (100g) 297 kcal
Vegansk pizza 1 bit (100g) 208 kcal
Hawaiipizza 1 bit (100g) 285 kcal

Var kommer alla kalorier från?

När vi talar om kaloriinnehåll i en pizza är det viktigt att förstå vad dessa kalorier består av. De flesta kalorier i pizza kommer från tre huvudingredienser: bröd, ost och topping.

Bröd

Bröd utgör basen av varje pizza och kan vara rik på kalorier beroende på typen av deg som används och tjockleken på skorpan. Tunn skorpa tenderar att ha färre kalorier än tjock skorpa.

Ost

Ost är en av de mest kaloririka ingredienserna i pizza. Mozzarella, vilket är det vanligaste osten som används i pizza, har ungefär 85 kalorier per 30 gram.

Topping

Toppingar kan lägga till en betydande mängd kalorier till din pizza. Pepperoni, till exempel, ger extra fetter och kalorier till pizzan, medan grönsakstoppar kan öka fiberinnehållet utan att lägga till för mycket kalorier.

Är alla pizzor dåliga?

Att äta pizza nu och då behöver inte nödvändigtvis vara dåligt för din diet så länge du äter en balanserad kost och får regelbunden motion. Ät inte bara pizza hela tiden, men om du väljer att äta det, njut av det och tänk på kaloriinnehållet och delarnas storlek. Så nästa gång du förtär en pizza, vet du hur mycket kalorier du konsumerar!

You may also like