Ida Warg har erövrat skönhetsbranschen

by laika
Ida Warg har erövrat skönhetsbranschen

Många influencers nöjer sig med att låna ut sitt namn och ansikte till redan existerande produkter. Detta stämmer inte in på entreprenören Ida Warg. Som delägare i märket Ida Warg Beauty har hon varit med och ritat om kartan för den svenska skönhetsmarknaden. 

Snabbfakta om Ida Warg

GenombrottIda Warg slog igenom som bloggare och YouTuber.
Entreprenör2018 startade Ida Warg sitt skönhetsmärke.
FamiljIda Warg är gift med poddaren Alexander Pärleros och har två barn med honom.
BorIdag bor Ida Warg i Spanien. 

Hälsobloggare

Ida Warg gjorde sig känd som bloggare i början på 2010-talet. Hennes fokus låg på träning och hälsa och detta var ett lyckat koncept. Följarantalet ökade stadigt och år 2016 utsågs hennes blogg til “Årets hälsoblogg” på Blog Awards. Warg fortsatte med att skapa en YouTube-kanal som snabbt blev mycket populär. År 2022 har denna kanal över 62 miljoner visningar. Ida Warg gav sig även tidigt in i podd-sfären och först ut var hennes podd ihop med Viktor Frisk kallad “Den friska wargen”. 

Ida Warg, som föddes år 1986 i den svenska staden Åmål, har även generöst delat med sig av sitt privatliv i sina olika kanaler. Många känner till att Ida lever med den mycket uppskattade poddaren och föreläsaren Alexander Pärleros. År 2018 blev paret äkta makar och tillsammans har de två barn. En son född 2018 och en dotter född 2021. Förutom livet i stort har även Ida och Alexander delat en podd med namnet “Sånt är livet”. 175 poddavsnitt hann paret spela in innan podden fick läggas på is år 2021. 

Ida Warg hyllad för sina skönhetsprodukter

År 2018 var ett aktivt år för Ida Warg. Förutom att gifta sig hann hon även med att bli mamma samt att grunda bolaget Ida Warg Beauty. Idag erbjuder Ida Warg Beauty ett stort antal skönhetsprodukter. Produkterna är 100% veganska och enligt bolaget själv ligger fokus på att tillverka så bra produkter som möjligt till så lågt pris som möjligt. Detta verkar vara ett koncept som fungerar då produkterna idag saluförs i de flesta större svenska butikskedjor inkluderat KICKS och Åhléns.

Under sin graviditet använde Ida Warg brun utan sol från det egna märket och skrev då om detta på sina sociala kanaler. Detta var en inkörsport till märket då denna brun utan sol var den första produkten att lanseras för Ida Warg Beautys räkning. Än idag är denna produkt en av märkets bäst säljande artiklar. Efter succén med brun utan sol-moussen kom en serie hårvårdsprodukter med Ida Warg shampoo i spetsen. Även dessa produkter är helt veganska, något som är mycket viktigt för Ida Warg som brinner för att djur ska skonas av skönhetsbranschen och vare sig utgöra ingredienser i produkter eller utsättas för tester när produkterna utvecklas. 

Idag finns följande kategorier av produkter i Ida Wargs sortiment:

  • Hudvård 
  • Hårvård
  • Kroppsvård 
  • Parfym
  • Accessoarer 

Ida Warg – en mamma som står upp för sina livsval

Som tidigare nämnt har Ida Wargs privatliv synats i sömmarna av allmänheten under hennes år i offentlighet. Efter att Warg publicerat ett inlägg där hon avslöjade att hon gav den då nio månader gamla sonen Elvis vegansk mat möttes Ida Warg av en kritikerstorm. Många var åsikterna och de flesta menade att Warg gjorde fel som gav pojken vegansk mat. Ida Warg lät sig dock inte slås ner av kritiken utan bet ifrån med svar på tal om hennes val av barnmat.

För Ida Warg är det vardag att bedömas och granskas av sin följarskara. Till vardags slipper dock YouTubern den svenska allmänhetens blickar. Detta sedan hon och maken flyttat till Marbella i Spanien. Länge hade makarna planer på att flytta tillbaka till Sverige och då bygga sitt drömhus på en tomt de köpt i Stockholmsförorten Nacka men under 2022 bestämde sig paret för att sälja tomten. Istället har Warg och Pärleros investerat i ett hus i en “gated community” i Marbella. Huset de bor i har de döpt till Villa Alba efter deras yngsta barn och området huset ligger i skyddas av säkerhetsvakter under dygnets alla timmar.

You may also like