Jeans storlek 30/32 motsvarar dam

by laika

Att hitta rätt jeansstorlek kan vara svårt, och det blir särskilt utmanande när man navigerar mellan olika storlekssystem. En av de mest förvirrande aspekterna av att köpa jeans är att förstå vad siffrorna betyder. Du kanske har märkt att jeans ofta kommer med en siffra som 30/32. Men vad betyder dessa nummer egentligen? Och vad motsvarar jeans storlek 30/32 i damstorlekar?

Förstå Jeansstorlekar

Först och främst bör du förstå att jeansstorlekar oftast mäts i tum. Den första siffran representerar midjemåttet, medan den andra står för innerbenslängd. Till exempel, om ett par jeans märks med storleken 30/32, betyder det att midjan är 30 tum i omkrets och den totala innerbenslängden på jeansen är 32 tum.

Som du kanske vet, varierar storlekar mycket mellan män och kvinnor. Även om det inte finns någon exakt ekvivalens mellan herr- och damjeans eftersom tillverkare har egna storlekssystem, kan vi ge några generella riktlinjer. Enligt de flesta etablerade storlekstabeller, motsvarar en midja på 30 tum på herrstorlekar ungefär en damstorlek 10 eller 12 i Storbritannien, eller en storlek 40 eller 42 i europeiska storlekar.

Tabell över jeansstorlekar för kvinnor

Nedan presenterar vi en noga utvald tabell som jämför jeansstorlekar för män med motsvarande damstorlekar.

Herrjeans storlek UK Damstorlek EU Damstorlek
30/32 10-12 40-42
32/34 12-14 42-44
34/36 14-16 44-46
36/38 16-18 46-48

Så hittar du rätt jeansstorlek

Om du är osäker på din jeansstorlek, det bästa sättet att få reda på det är genom att prova olika storlekar. Men för att hjälpa dig att komma igång, här är några allmänna tips:

Tyvärr finns ingen universal “size chart” som alla klädmärken följer, så mitt bästa råd skulle vara att prova på och notera vilka storlekar som passar från olika märken. Var inte rädd för att prova ett par storlekar – det är viktigt att få ett par jeans som sitter bra och känns bekvämt.

Köpa jeans kan först ses som en mardröm, men när man förstår hur storlekarna fungerar, blir det mycket lättare att hitta ett par som passar perfekt. Lycka till!

You may also like