Hur får man bort bananflugor?

by laika
Hur får man bort bananflugor

Bananflugor blir ofta beskyllda för att vara irriterande skadedjur. De samlas gärna i stora mängder där det finns rutten frukt. Bananflugor gillar också matavfall från människor. Under sommaren träffar du ofta på bananflugor i och i närheten av påsar för matavfall. Bananflugan finns idag spridd över hela världen. De första bananflugorna kom till Sverige i början av 1800-talet.

Till bananflugans försvar måste nämnas att den är till stor hjälp i vetenskaplig forskning. Flugan delar nämligen många gener med människan. Den bidrar därför till förståelsen av människans genetik. Men hur får man bort bananflugor inomhus?

Hur får man bort bananflugor utan vinäger?

Du kan använda flera metoder som svar på frågan “hur får man bort bananflugor?”. Ett sätt är att sätta fram en skål med vinäger och ättika. Du spetsar denna blandning med lite honung eller saft  samt några droppar handdiskmedel. En bananfluga gillar denna cocktail till den milda grad att den bokstavligen drunknar i den. Problemet är att blandningen inte är verksam under någon längre tid.

Men, hur får man bort bananflugor utan vinäger? Bästa metoden är självklart att inte bjuda in flugan till ditt kök eller din toalett. Förvara inte matavfall under din köksbänk utan förpassa din avfallspåse så snart som möjligt till ditt soprum eller miljörum. Låt aldrig övermogen frukt stå framme. Undvik sådana krukväxter som bananflugor gillar. Du märker snabbt vilka växter som skall bort. Rengör också diskhoar och golvbrunnar regelbundet med borste och lite diskmedel.

Hur får man bort bananflugor snabbt?

Det är väl ärligt talat inte så bråttom att få bort flugorna. Visst, de kan vara irriterande och det kan kännas ohygieniskt att ha dem inomhus. Men de sticker inte dig och de är inte farliga på något sätt. Bli inte hysterisk och vifta med armarna. Spara din vinäger till en sallad och lär dig i stället hur man får bort bananflugor utan vinäger.

You may also like