Beyond Retro – ett steg längre än bara second hand 

by laika

Ett plagg som är slitstarkt och av god kvalité håller mycket längre än ett som är av sämre kvalité. Detta är en av sakerna som gjorde att Beyond Retro tog ett steg längre när det gäller second hand. En annan är att man riktar sig till dem som vill ha kläder från ett specifikt årtal.

Snabbfakta om Beyond Retro

Beyond RetroBrittisk butikskedja 
Bildades2002 
InriktningHandplockade vintagekläder
ButikerEngland och Sverige
Specialité60-, 70- och 80-tal

Beyond Retro – kläder som håller över tid 

Att sälja saker man inte behöver längre, till ett förmånligt och rent av otroligt billigt pris, har länge varit populärt och är det fortfarande. En uppskattad verksamhet som gynnar de flesta människor. Beyond Retro är en butikskedja som har tagit det ett steg längre. Det handlar fortfarande om andrahandskläder men viktigt är att det är bra kvalité.

På Beyond Retro tar man inte in vad som helst till försäljning. Det är inte det som det handlar om här. Man riktar sig istället till dem som vill ha kläder som var karaktäristiska och specifika för vissa år. I första hand märkeskläder men även lite mindre kända märken som trots det är signifikanta för det årtalets mode. Allt ska vara hållbart.

Beyond Retro – jeans som ett unikt koncept 

Jeans var från början byxor som användes av guldgrävare och cowboys. De och andra med dem hade jobb som krävde både slitstarka och tåliga byxor.

De allra första byxorna i jeans syddes av segelduk. När de blev jeans på allvar, som vi känner till dem idag, var de först bruna. De dröjde ett tag innan de gjordes i denim och färgades blå. På Beyond Retro hänger det jeans i en speciell avdelning. För dig som älskar jeans är det en guldgruva av gamla klenoder och nyare uppstickare.

Städer som Beyond Retro är representerade i:

  • London
  • Brighton
  • Stockholm
  • Göteborg
  • Uppsala

Dessutom finns Beyond Retro i Malmö men där är det en outlet och inte en vanlig butik. Öppettider i Malmö är 11-19 på vardagar, 12-17 på lördagar.

Beyond Retro – England

Det var i England det startade. En butik sågs slå upp sina portar i London första gången 2006, till stor glädje för londonborna och de turister som hittade till denna helt unika shop med handplockade second hand kläder i retro stil. Några år senare öppnades ytterligare en butik i Brighton. Året var 2009.

Nuförtiden vallfärdar människor till butikerna, och till deras omåttligt populära Garage sale.

Beyond Retro – Sverige

Om du gillar stilen och konceptet på kläderna som finns i Beyond Retro kan du få dig en fin och spännande inköpsresa där du handlar kläder. Du får på så sätt en unik stil och skapar din egen garderob. De plagg du hittar i Sverige är handplockade. Man letar efter unika plagg, från i första hand USA.

Ett mål kan vara att besöka Beyond Retro i Stockholm, Beyond Retro i Göteborg och kanske till och med ta en sväng till outleten i Malmö för att göra några extra fynd. Samtidigt får du dig en resa till Sveriges tre största städer med mycket kultur och historia.

Börjar du bli inspirerad? Kanske har du aldrig handlat på second hand innan? Börjar du kanske få lite reslust? Hur många  gånger är du ute och far i vårt land? Lägg in en resrutt som ger dig möjlighet att stanna till och se vad du hittar för något. Beyond Retro Sverige har alltid något nytt att komma med.

Beyond Retro – upplevelser i Stockholm, Göteborg, Malmö 

Det finns en unik möjlighet att hitta för dig värdefulla klädfynd på Beyond Retro i Stockholm. Här ligger det inte mindre än två butiker. Besök gärna Beyond Retro Drottninggatan eller Beyond Retro Zinken för att se vad som finns inne. Är du med i en kundklubb kan du dessutom få veta när det är speciella grejer på gång.

Du kan ta del av spelningar och utställningar i samband med att du besöker affärerna. Det händer även att det görs en installation. Det blir en spännande och underhållande kick i vardagen samtidigt som  du strosar runt och håller utkik efter läckra plagg.

För dig som älskar vintage, hållbarhet och kläder kan det vara värt att titta efter Beyond Retro jobs på nätet och se om det finns något ledig arbete för dig. Det kan innebära att stå i affär, köpa in kläder, styla och sätta pris. Alla, med andra ord, i en affär förekommande uppgifter.

You may also like