Sneakers älskar the The Pink Stuff

by laika
PINK2

Det är självklart att TikTok älskar The Pink Stuff – det är rosa, krämigt och luktar tuggummi. Dessutom är det effektivt för att rengöra sneakers. Det är kärlek vid första ögonkastet, helt enkelt. När den rosa geggan nu tar Sverige med storm kan det vara bra med några tips på vägen.

Kort om The Pink Stuff:

Vad det ärRengöringskräm
Används förSkor, grytor, kakel
KänneteckenRosa och krämig
FörväxlingsriskHubbabubba och Steven Pinkers “The stuff of thought”

Först och främst – vad är Pink Stuff cleaning paste?

Pink Stuff är en rengöringsprodukt i form av pasta som lanserades i Storbritannien år 2002. Den har funnits i Sverige ganska länge nu men har gjort braksuccé genom sociala medier. Det ska tydligen vara rena mirakelmedlet mot alla sorters fläckar och allt smuts. Låter det som att någon vill sälja ormolja? Nja, det är bara folk på internet som är engagerade.

Pink Stuff är egentligen inte särskilt kontroversiellt. Det innehåller helt vanliga och ofarliga saker som britterna kan ha plockat ute i naturen. Och som de sedan har behandlat i sitt laboratorium som ett gäng alkemister. Hur som helst är några av ingredienserna:

  • Vatten
  • Tvål
  • Bikarbonat
  • Kvarts
  • Natriumkarbonat

Du ska kanske inte äta det, även om det ser ut som godis. Innehållet är dock bestående av fullt harmlösa substanser.

Hur du använder Pink Stuff paste och spray

Pink Stuff är bra att använda för att rengöra en mängd olika saker, till exempel:

  • Rostfläckar på räcken och element
  • Oidentifierade och obehagliga fläckar på kakel
  • Ingrodd olja i fritöser

Det fungerar mindre bra på ytor som lätt kan repas, eftersom det till viss del fungerar genom att smutsen gnuggas bort. Du använder Pink Stuff genom att ta en bit kräm på en trasa, kleta in ytan som ska rengöras och sedan vänta en liten stund. Du måste sedan tvätta bort pastan med vatten.

Pink Stuff finns även som spray men den fungerar mer som en vanlig allrengöringsprodukt. Det vill säga att du sprayar den på ytan du vill rengöra och sedan torkar du av den med en trasa.

Var kan jag köpa the Pink Stuff?

The Pink Stuff fanns först endast i affärer som Claes Ohlsson och Jula men nuförtiden är det svårt att ens gå utanför dörren utan att få syn på den. Det finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker och apotek. Du kan dessutom beställa hem en hel pall med The Pink Stuff, om du till exempel ska tvätta hela fasaden på ditt hus. Det finns troligtvis enklare sätt men inget roligare eller mer rosa.

Det som är TikToks stora upptäckt är att The Pink Stuff är suveränt på att rengöra just skor. Vita sneakers har en tendens att inte fortsätta vara vita särskilt länge. Dilemmat är att vita sneakers aldrig slutar vara på modet. Ack! Underbart att lösningen är en fotogenisk produkt som luktar energidryck.

You may also like