Oeko-tex standard 100

by laika

Förståelse för OEKO-TEX Standard 100

OEKO-TEX Standard 100 är en av de mest kända miljövänliga certifieringarna i textilindustrin. Den ger en garanti till konsumenten att produkten inte innehåller några skadliga ämnen som kan vara farliga för människors hälsa.

OEKO-TEX Standard 100 har olika nivåer av certifiering, och ju högre nivå, desto striktare är kraven på miljövänlighet och mänsklig säkerhet.

Certifieringsnivå Krav Exempel på Produkter
Klass I Produkter för spädbarn och småbarn upp till 36 månader (inklusive) Babykläder, babytäcken etc.
Klass II Hud-artiklar utan direkt kontakt med huden sängkläder, handdukar etc.
Klass III Hud-kontakt Artiklar med liten del av huden kontakt Sjal, jackor etc.
Klass IV Dekorationsmaterial Gardiner, sofföverdrag etc.

Fördelarna med OEKO-TEX Standard 100-certifierade produkter

OEKO-TEX Standard 100 har många fördelar, inte bara för konsumenten, utan också för tillverkaren och miljön.

Ett par av dessa fördelar är:

  • Mänsklig säkerhet: OEKO-TEX Standard 100 certifierade produkter är säkra att använda och bära, då de inte innehåller skadliga ämnen som kan orsaka hudirritation eller allergier.
  • Hög kvalitet: Produkter som uppfyller OEKO-TEX Standard 100 är av hög kvalitet eftersom de måste uppfylla strikta krav och genomgå rigorös testning innan de blir certifierade.
  • Ökad kundtillfredsställelse: Kunder föredrar oftare OEKO-TEX Standard 100 certifierade produkter, eftersom de vet att de köper ett produkt som är säkert och miljövänligt.
  • Miljövänlig: OEKO-TEX Standard 100 främjar mer hållbara tillverkningspraktiker som minskar negativ inverkan på miljön.

Genom att välja OEKO-TEX Standard 100 certifierade produkter, bidrar du till en mer hållbar och hälsosam värld. Ta din tid till att titta närmare på produktetiketter nästa gång du shoppar – det kan göra en stor skillnad.

You may also like